Πως βαγόνια του Μετρό μετατράπηκαν σε φορητά μανάβικα που εξυπηρετούν γειτονιές χαμηλών εισοδημάτων.Πίσω στο 2010, η πόλη του Τορόντο (στο Οντάριο του Καναδά) αποφάσισε να προχωρήσει στην έναρξη ενός προγράμματος με στόχο τη μετατροπή παλιών, αχρησιμοποίητων βαγονιών Μετρό σε φορητά μανάβικα, πρόγραμμα το οποίο ονομάστηκε «Κινητές μονάδες Καλού Φαγητού» και από τότε κινούνται στην μητροπολιτική περιοχή του Τορόντο, πουλώντας φρέσκα προϊόντα σε προσιτές τιμές. Έχουν υπάρξει ιδιαιτέρως επιτυχημένα (και πολύ βοηθητικά) σε γειτονιές χαμηλού εισοδήματος. 

Πώς ξεκίνησαν;
Ξεκίνησε ως μια συνεργασία μεταξύ της Foodshare, της πόλης του Τορόντο και της United Way Toronto. Ως αρχική ιδέα είχαν να χρησιμοποιήσουν ένα παλιό λεωφορείο και να το μετατρέψουν σε αυτό που τώρα είναι ένα κινητό μανάβικο.
Τα πάντα, από μπρόκολο και μαρούλι, μέχρι μήλα και κρεμμύδια, είναι διαθέσιμα, όταν το λεωφορείο έρχεται στην πόλη δύο φορές την εβδομάδα. Επειδή τα έξοδα του λεωφορείου πρέπει να καλυφθούν, οι τιμές των προϊόντων δεν είναι πολύ χαμηλότερες αυτών που έχουν τα σουπερμάρκετ. Ωστόσο, τουλάχιστον οι οικογένειες έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται πραγματικά φρέσκα προϊόντα, όταν το λεωφορείο έρχεται.

Γιατί είναι υπέροχη ιδέα
Οι «Κινητές μονάδες Καλού Φαγητού» απευθύνονται στην ανάγκη για φρέσκα, ποιοτικά προϊόντα σε «ερήμους φαγητού», γειτονιές που δεν υπάρχει μανάβικο ούτε για δείγμα ή που οι τιμές είναι υπερβολικά ακριβές για τους κατοίκους. Στο σημερινό τους αναπτυξιακό μοντέλο, κάποιες γειτονιές δεν έχουν επαρκή συγκοινωνιακή κάλυψη ή οι κάτοικοι δεν έχουν αυτοκίνητο και το μανάβικο είτε είναι πολύ ακριβό ή πολύ μακριά. Οι κινητές αγορές προσφέρουν ένα μέρος χαμηλού κόστους για αγορές ποιοτικών προϊόντων, ενώ ταυτόχρονα επικοινωνείς και με τους γείτονες σου. 
Παρά το γεγονός πως πρόκειται για μη κερδοσκοπικό πρόγραμμα, αποτελεί εξαιρετικό τρόπο επιχειρηματικότητας με πολύ δημιουργικό τρόπο!


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.foodshare.net/program/mobile/


Δείτε το παρακάτω video:Unknown

Instagram