Στον Άλιμο ο πρώτος κοινόχρηστος σταθμός δωρεάν φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτωνΤην Τρίτη 9 Μαΐου έγιναν τα εγκαίνια του πρώτου κοινόχρηστου σταθμού δωρεάν φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Αττική.
Ο σταθμός βρίσκεται στον Δήμο Αλίμου, ενώ λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, χάρις στα φωτοβολταϊκά πάνελ που βρίσκονται τοποθετημένα στην οροφή του.

Η εγκατάσταση βρίσκεται στη λεωφόρο Αλίμου και οδό Καβάφη, ενώ η κατασκευή του εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής του Δήμου Αλίμου, για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς καμία χρέωση, από οποιονδήποτε πολίτη διαθέτει ηλεκτρικό Ι.Χ. ή δίκυκλο.

Η έναρξη της λειτουργίας του θα γίνει κατά την τελετή των εγκαινίων, όταν και θα φορτίσει τα δύο πρώτα ηλεκτρικά ημιφορτηγά που απέκτησε ο Δήμος. Κατασκευάστηκε με τη χορηγία της εταιρείας Παύλος Ι. Κοντέλλης ΑΕΒΕ και την υποστήριξη της εταιρείας HANERGY, ενώ προσεχώς θα παραδοθεί σε χρήση και ο υπό κατασκευή δεύτερος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, δίπλα στο Μετρό Αλίμου.

Unknown

Instagram