Το πράσινο στολίδι στην Άνω Πόλη έχει την υπογραφή των κατοίκων της γειτονιάς


Ήταν το 2010 όταν κάτοικοι της Άνω Πόλης ανέλαβαν να μετατρέψουν έναν εγκαταλειμμένο μικρό κομμάτι δημόσιου χώρου σε μια μικρή όαση στην Άνω Πόλη. Το αποτέλεσμα, 7 χρόνια μετά, με τη συνεχή φροντίδα των ανθρώπων αυτών είναι εντυπωσιακό και γίνεται παράδειγμα προς μίμηση.

Ήταν μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τους αρχιτέκτονες Πρόδρομο Νικηφορίδη και Μπερνάρ Κουόμο που όταν μετακόμισαν στη γειτονιά διαπίστωσαν αυτή τη δημοτική έκταση που ήταν σκουπιδότοπος, μπαζότοπος κλπ. Καθάρισαν, έφεραν χώμα γιατί υπήρχε βράχος στο σημείο, έκαναν το κάλεσμα στους περίοικους, κάποιοι ήρθαν, κάποιοι παρακολούθησαν από μακριά, φύτεψαν, έφαγαν γλυκά που κάποιοι είχαν ετοιμάσει, έγιναν μια παρέα και ο κήπος μεγάλωσε. Το πευκάκι ήρθε από τον κήπο του κ. Νικηφορίδη στη Θάσο. Ίριδες, αγγελική, πικροδάφνες, φτέρη, λεβάντες, δενδρολίβανο ευωδιάζουν κι αυτήν την άνοιξη στο σημείο που είναι χάρμα οφθαλμών, αποτέλεσμα της συλλογικής διάθεσης και προσπάθειας ενεργών πολιτών. Γιατί ο δημόσιος χώρος είναι και πρέπει να είναι ο κήπος όλων μας …η αυλή του σπιτιού μας.

Ήταν μια πρόσκληση, οργανώθηκε η συγκέντρωση, η ομάδα εργασίας και ο αυθόρμητος συμμετοχικός κήπος έγινε πραγματικότητα. Μια μικρή ιδιοκτησία του Δήμου, στολίδι για τη γειτονιά, χάρις στο μεράκι και τη θέληση των κατοίκων. Μπράβο τους.


Πηγή:parallaximag.gr

Unknown

Instagram