Η πόλη του Λας Βέγκας ηλεκτροδοτείται εξ ολοκλήρου από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας


Το Λας Βέγκας μόλις έγινε η μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ που βασίζεται αποκλειστικά στην πράσινη ενέργεια, για να τροφοδοτήσει τις δημοτικές εγκαταστάσεις του.

Όλες οι εγκαταστάσεις της πόλης - από κυβερνητικά κτίρια έως τον οδικό φωτισμό - τώρα τροφοδοτούνται εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αξιωματούχοι της πόλης ανακοίνωσαν.
"Μπορούμε να καυχηθούμε ότι η πόλη του Λας Βέγκας, είναι μια από τις λίγες πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο που μπορεί να δηλώσει ότι όλη η ενέργεια που καταναλώνει προέρχεται από πράσινες πηγές," δήλωσε ο Δήμαρχος του Λας Βέγκας, Carolyn Goodman σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.
Το επίτευγμα σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του δεκαετούς στόχου της πόλης για πλήρη μετάβαση σε καθαρή ενέργεια - ένα έργο που επισπεύσθηκε μετά την συνεργασία της πόλης με την εταιρεία κοινής ωφελείας NV Energy σχεδόν πριν από ένα χρόνο. Ενώ όλες οι δημοτικές εγκαταστάσεις τροφοδοτούνται πλέον μόνο από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δεν συμβαίνει το ίδιο με πολλές κατοικίες και εμπορικά κτίρια.

Οι αξιωματούχοι ήταν σε θέση να πραγματοποιήσουν την ανακοίνωση μετά την ενεργοποίηση του Boulder Solar 1, ενός Φωτοβολταϊκού Πάρκου στην νοτιοανατολική Νεβάδα, την περασμένη εβδομάδα.

Το Boulder Solar 1, σε συνδυασμό με άλλες τοπικές πηγές πράσινης ενέργειας, όπως Γεωθερμικές Εγκαταστάσεις και Ηλιακούς Συλλέκτες που έχουν τοποθετηθεί σε όλη την πόλη, θα παρέχει πλέον το 100 τοις εκατό της ενέργειας απαραίτητη για δημοτική χρήση. Η εγκατάσταση ανήκει στην εταιρεία Παροχής Ενέργειας Southern Power και δημιουργεί ηλεκτρική ενέργεια η οποία αγοράζεται από την NV Energy και χρησιμοποιείται από την πόλη για να τροφοδοτήσει τις δημοτικές εγκαταστάσεις.

Η στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ξεκίνησε το 2008 και από τότε έχει εξοικονομήσει στην πόλη περίπου $ 5 εκατομμύρια ετησίως καθώς και μείωση της κατανάλωση ενέργειας κατά περισσότερο από 30 τοις εκατό, αναφέρει το Las Vegas Review-Journal.

Το Λας Βέγκας - τώρα η μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ που στηρίζεται αποκλειστικά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας - βοηθά να ανοίξει ο δρόμος για άλλες πόλεις, πρόθυμες για μετάβαση σε ενέργεια χωρίς άνθρακα, παρά την έλευση μιας Κυβέρνησης με αποδεδειγμένο παρελθόν των μελών της σε αντίσταση απέναντι σε προοδευτικές περιβαλλοντικές πολιτικές.

Τον περασμένο μήνα, 48 δήμαρχοι υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή προς τον εκλεγέντα Πρόεδρο Donald Trump, δεσμευόμενοι να αναλάβουν δράση για το κλίμα μέσα στις πόλεις τους, ακόμη και αν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αρνηθεί να υποστηρίξει τα σχέδιά τους.

Η επιστολή έχει ως εξής:

"Κάθε μία από τις πόλεις μας δεσμεύεται σε φιλόδοξους στόχους για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, σε δράσεις για το κλίμα, τακτικές εκθέσεις προόδου, ανταλλαγή γνώσης και αμοιβαία δέσμευση και λογοδοσία. ... 

Ως Πρόεδρος, θα έχετε τη δυνατότητα να δυναμώσετε και επιταχύνεται αυτές τις τοπικές πρωτοβουλίες που οι τοπικές κοινωνίες μας υποστηρίζουν θερμά. ... 
Σας ζητούμε να ηγηθείτε των προσπάθειών μας για την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την οποία χρειαζόμαστε για να επιτύχουμε ενεργειακή ασφάλεια, αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος και να προκαλέσουμε μια νέα κατασκευαστική, ενεργειακή και οικοδομική έκρηξη στην Αμερική. "


Το Σαν Φρανσίσκο; το Σαν Χοσέ, η Καλιφόρνια και το Grand Rapids, στο Μίσιγκαν είναι μόνο μερικές από τις μεγάλες πόλεις που έχουν δεσμευτεί να επιτύχουν 100 τοις εκατό χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι το 2035.


Πηγή:huffingtonpost.com/

Unknown

Instagram