Το Μόντρεαλ αυξάνει συνεχώς το δίκτυο πεζοδρόμων του
Χρόνο με το χρόνο το Μόντρεαλ μετατρέπει όλο και περισσότερους δρόμους σε πεζοδρόμους, όπου οι κάτοικοι μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς να ανησυχούν για τα αυτοκίνητα. Το δίκτυο πεζοδρόμων της όλης επεκτείνεται συνεχώς.
Το 2017, 3 ακόμα τμήματα της πόλης θα προστεθούν στο δίκτυο πεζοδρόμων, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Denis Coderre. Οι δρόμοι των τμημάτων αυτών θα εμπλουτιστούν με παγκάκια, παρτέρια και επιδαπέδια σήμανση. Η προσθήκη αυτών των 3 τμημάτων έρχεται να προστεθεί στα άλλα 5 δίκτυα πεζοδρόμων που δημιουργήθηκαν το 2015 και 2016.
Στο πλάνο που έχει ορίσει ο Δήμος του Μόντρεαλ, ο πρώτος χρόνος μετά την κατασκευή ενός πεζοδρόμου θεωρείται πιλοτικός. Η πολιτεία παρακολουθεί πως γίνεται χρήση του ελεύθερου χώρου, πώς επηρεάζονται τα καταστήματα της περιοχής, καθώς και τι επιπτώσεις υπάρχουν από την κίνηση οχημάτων στους γύρω δρόμους. Αν ο πρώτος χρόνος θεωρηθεί επιτυχημένος, τότε ο εκάστοτε δρόμος μετατρέπεται μόνιμα σε πεζόδρομο. Αν όχι, επαναφέρεται σταδιακά η κυκλοφορία οχημάτων.
Ο Δήμος αναφέρει ότι οι κάτοικοι έχουν αγκαλιάσει το πρόγραμμα, κι ότι οι περισσότεροι δρόμοι δεν επανέρχονται σε πλήρη κυκλοφορία οχημάτων μετά τη δοκιμαστική περίοδο. Είτε γίνονται μόνιμα πεζόδρομοι είτε εποχιακοί (πχ. μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες).
Μετά την προσθήκη των νέων τμημάτων στο δίκτυο πεζοδρόμων το 2017, το Μόντρεαλ θα έχει συνολικά 7 πεζοδρομημένα χιλιόμετρα εντός των τειχών του.


Πηγή:usa.streetsblog.org/

Unknown

Instagram