Άγιοι Ανάργυροι: Εκεί που πέρναγε το τρένο, τώρα βολτάρουν ποδήλατα και πεζοί


Δύο χιλιόμετρα για ποδήλατο και περίπατο με άνεση, ηρεμία και πάνω απ’ όλα με ασφάλεια. Βρίσκονται στους Αγίους Αναργύρους και συγκεκριμένα στην οδό Κωνσταντινουπόλεως.

Πρόκειται για το τμήμα ανάμεσα στους σταθμούς του Προαστιακού «Άγιοι Ανάργυροι» και "Πύργος Βασιλίσσης". Πριν από περίπου δύο χρόνια οι σιδηροδρομικές γραμμές που περνούσαν απ’ αυτό το κομμάτι υπογειοποιήθηκαν. Έτσι, στη συνέχεια, με την αφαίρεση των γραμμών στο υπέργειο κομμάτι έγινε ριζική ανάπλαση με φύτευση πρασίνου και την κατασκευή πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου.

Σημειώνεται ότι ο πεζοδρόμος και ο ποδηλατόδρομος – ο ένας είναι δίπλα στον άλλον – είναι απολύτως προστατευμένοι από τα αυτοκίνητα. Οι πολίτες της γειτονιάς χαίρονται και τον ποδηλατόδρομο και τον πεζόδρομο. Αν επισκεφτεί κανείς το σημείο θα δει μικρούς και μεγάλους να κάνουν ποδήλατο με ασφάλεια. Παιδιά αλλά και ηλικιωμένους να περπατούν χωρίς κινδύνους. Πού αλλού θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό με τόση ευκολία;
Επίσης, χρησιμοποιώντας κανείς τον ποδηλατόδρομο από την αρχή του, από τους Αγίους Αναργύρους δηλαδή, φτάνοντας στο τέρμα του, στον Πύργο Βασιλίσσης μπορεί να επισκεφτεί εύκολα το Πάρκο Τρίτση. Ουσιαστικά το πάρκο βρίσκεται παράλληλα με τον σταθμό. Όποιος λοιπόν ενδιαφέρεται να κάνει μία βόλτα στο πάρκο αυτό που χρειάζεται είναι να κινηθεί προς τα αριστερά (μετά το τέλος του ποδηλατόδρομου στον σταθμό Πύργος Βασιλίσσης) και να φτάσει στη Λεωφόρο Δημοκρατίας. Θα δει το φανάρι που βρίσκεται έξω από το Πάρκο και… έφτασε. 

Πηγή: TaNea.gr

Vasilis

Instagram